sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Odottamaton apu

Olin ajatellut ettei häiden järjestäminen olisi paha rasti organisoivalle ja järjestelmälliselle ihmiselle. Juhlia on tullut järjestettyä ja illanistujaisia houstattua. Alku oli helppo, mietittiin budjetti, laskettiin vieraat ja varailtiin palveluita. Jossain vaiheessa budjetti oli ylitetty ja vieraita liikaa. Budjettia nostimme vähän, mietimme mitä häihimme todella tarvitsemme ja kävimme läpi vieraat. Ongelma oli siis ratkennut helposti ja kaikki rullasi taas.
Yhtenä päivänä yksi kaasoistani vinkkasi eräästä ilmoituksesta, jonka oli nähnyt Facebookin Häät 2017-ryhmässä. Se oli ilmoitus uudesta häiden suunnittelua auttavasta sivusta/sovelluksesta, johon haettiin koekäyttäjiä. Mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta päätin yrittää päästä beta-version testaajaksi ja pääsinkin.

Tahtoo lupaa apua häiden järjestämiseen ja sen se kyllä tekeekin. Tahtoo toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella, muttei ole ainakaan vielä ladattavana applikaationa kännykkään. Sivusto on ollut todella helppokäyttöinen alusta asti. Omien häiden suunnittelu aloitettiin kertomalla avioituvien nimet, sekä tuleva hääpäivä. Sen jälkeen pystyi jatkamaan suunnittelua viidessä kategoriassa: tehtävät, kukkaro, vieraat, pöydät ja kutsu.

Tehtävät


 Tehtävät kategoria pitää sisällään erilaisia osioita, kuten esimerkiksi hääjuhla, häämatka, 1-3 viikkoa häihin jne. Nämä osiot taas rakentuvat tehtävälistoista. Tehtävälistoja voi aina tehdä lisää, sekä lisäillä vanhoihin uusia muistettavia tehtäviä. Tätä kautta on helppo merkitä heti esimerkiksi kännykällä kun mekko on hankittu tai sormus viety kaiverrukseen. Itse pidin siitä että siellä oli jo valmiita tehtävälistoja. Sain näin ollen monta tehtävää mieleeni, joita en olisi muistanut merkitä ylös. On myös kiva seurata missä kohtaa mennään kun häihin on alle puoli vuotta.

 Kukkaro


Kukkaro on omasta mielestäni parasta tässä sovelluksessa! Budjetin laskeminen ei tuottanut minulle päänvaivaa erityisemmin, mutta tämä helpotti budjetissa pysymistä. Kukkarossa voit jakaa budjetin osiin, esimerkiksi morsiamen look. Tekemääsi otsikkoon voit sisällyttää kampaajaan, meikkaajan, häämekon, morsiuskimpun jne. Sitten voit laittaa hääpuvullesi hinnan ja tämän jälkeen merkata rahasumman joko maksetuksi, arvioiduksi tai vahvistetuksi hinnaksi. Täältä näet siis asetetun budjetin, sekä käytetyn budjetin joka on jaettu maksettuihin, arvioituihin ja vahvistettuihin. Tämä on auttanut suuresti tilanteessa jossa budjetti on mennyt esimerkiksi 200€ yli. On ollut helppo alkaa katselemaan mistä nipistää.

Vieraat


Toinen lempparini on vieraat, jossa pystyy helposti hallinnoida tulevia vieraita. Helppo listata vieraat ylös, sen lisäksi voit lisätä heidät ryhmään esimerkiksi ystäviin. Tämän lisäksi samalla kutsulla kutsuttavat saa samaan vieraskorttiin, jonka takia oli helppo laskea tarvittavien kutsujen määrä. Tähän osioon saa myös hyvin merkattua lähetetyt kutsut, tulossa olevat vieraat sekä kuinka moni vieraista on esimerkiksi ystäviä, sukulaisia, työkavereita, perhetuttuja jne. On ollut helppoa katsoa puhelimesta vieraiden määrät sekä muut tiedot, nyt kun vieraslista on ollut vaihteleva.

Pöydät ja Kutsu

Nämä kaksi osiota ovat jääneet minulta vähälle käytölle. Kutsut oli jo suunniteltu kun tätä palvelua aloin käyttämään. Pöydät-osiota olen kokeillut kerran. Toimiva se ainakin on. Jokseenkaan en ollut siihen täysin tyytyväinen. Eniten harmitti se ettei pöytiä ja tilaa saanut oikeisiin mittakaavoihin. Kuitenkin uskon että vaikkei pöytiä saisi tilaan oikein, ainakin vieraat saa pöytiin. Olin jo ehtinyt askarrella jokaisen vieraan pienille paperilapuille. Luulen että tämä Pöydät-osio helpottaa paljon vieraiden paikkojen pyörittelyä. 

Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen testikäyttäjä. Vaikka vikoja on niin vielä ne voi laittaa beta-version piikkiin. Ainut syy miksi halusin "mainostaa" Tahtoo- sovellusta on se kuinka paljon se on minua helpottanut! Jokainen morsian ja sulhanen voi halutessaan päästä testailemaan Tahtoota vaikkei se vielä valmis olekaan. Sovelluksen etusivulta voi ilmoittautua kutsulistalle ja sitä kautta päästä mukaan jo ennen julkaisua. 

Tj 153

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti